17 August 2007

Oud koper poetsen!

Mahon - Menorca

'Ola' allemaal,

De louterende werking van het poetsen van oud en verweerd koper..................... wie heeft dat ooit ervaren?? Nou ik sinds vanmorgen!! Ik had niet gedacht dat de diverse erg verweerde koperen voorwerpen op de Mare (lampen, klok, barometer, hellingmeter etc.) nog mooi te maken waren, maar 'bloed, zweet, tranen en veel tijd' later................ fantasties!!! resultaat, als nieuw en mooier!

Zit je ooit in de put, weet je de zin van de zaken niet meer, verveel je je kapot of welke ander psychisch mankement dan ook;

koop/vind een stuk oud verweerd koper (klok, kandelaar etc.), een potje koper-Brasso, een oude doek, een rustig plekje, een fijne borrel, goede muziek (radio Mujeres) en poetsen maar!!.................

Niet een beetje een half uurtje, nee tot je vingers heeeeeel zeer doen en je schouders willen uithuilen!! Als je denkt dat je klaar bent, kan het nog veeeeeeel mooier worden, wat een geweldig spul!!!!!!!!! Het doekje moet zwart zien van de poets en koper moleculen!! Laat lekker je gedachten de vrije loop en naarmate het werk vorderd gaan de dingen in het juiste perspectief staan. Het laat je volgens mij zien dat;- het zin heeft ergens energie in te steken (een relatie, je baan, een 'projectje'.......etc.)
- hoe meer je poetst, hoe mooier het wordt (een relatie, je baan, een 'projectje'.......etc.)
- de voldoening na gedane arbeid inderdaad groot is (je kunt je eigen verweerde kop zien in het koper)

Dus in nood? -> paar uurtjes koper poetsen!!

Er zullen veel mensen zijn die denken................. steekje los, Henk de Velde-2, nou die denken maar! Ik weet het zeker! Koper poetsen! Moeten ze ook in psychiatrische inrichtingen en gevangenissen invoeren.

Over Henk de Velde gesproken, die gaat weer (voorgoed zegt ie) op reis........ Even googelen op 'Zilt magazine' (een digitale Zeilen) en nummer 10 downloaden voor een mooi interview.

Ik neem nog een biertje.............

Tot een volgende keer! Esta Loco e Adios, Michel.