25 August 2007

Bemanning weer compleet op Mallorca

Porto Colom, Mallorca

Hallo allemaal,

We zijn op een fijne manier herenigd afgelopen woensdag. Lekker een grote lach en natuurlijk ook dikke tranen!! Michel had in Porto Colom een auto gehuurd en nog even snel een auto vol boodschappen gescoord in de stromende regen. Maanden bijna geen regen gezien en net nu stortbuien! Het leek wel op het Carieb, wel een lekkere temperatuur maar bakken water naar beneden. Door het gedoe met het bijbootje-transport van kletsnatte boodschappen wordt het nog haasten naar het vliegveld. En wat voor vliegveld......... het lijkt bijna Schiphol wel zo groot. Binnen 2 uur staan er hier wel 50 aankomsten op het programma, Mallorca is kennelijk nog steeds 'booming' toeristies.We rijden eerst richting Palma en gaan even lekker bijkletsen op een terrasje (gelukkig was de regen gestopt) met natuurlijk een ijsje voor de kids. Daarna een klein uurtje terug naar Porto Colom waar de 'Mare' voor anker ligt. Sjoerd staat gelijk te wijzen en roept 'boot.... boot'. We doen lekker rustig aan en borrelen als gewoonlijk met lekkere hapjes in de kuip.Porto Colom is een prachtige natuurlijke haven met een nauwe doorvaart naar de zee. De haven is verder niet commercieel in gebruik (behave dan door de 'glass-bottom' boot en een enkele visser), dus prettig rustig met een stuk of 50 ankerende jachten en wat lokale boten aan meerboeien. De plaats lijkt op een slaperig provincie stadje, totaal niet toeristies en lekker 'Spaans'. De toeristen zitten in het naast Porto Colom gelegen Cala Marcal (een 'cala' is een inham in de kust en Mallorca en de andere Balearen staan bekend om de honderden cala's die de kust rijk is).
In de baai is ook een leuk zandstrandje, dus gaan we lekker zwemmen in water van 26 graden. Natuurlijk ook lekker uit eten en gelukkig is de stemming bij iedereen opperbest (in schrille tegenstelling tot de stemming vlak voor vertrek van Nelly en de kinderen vanaf Sardinie). Ook de lokale kapper wordt bezocht en daar worden we, met uitzondering van Fenna in sneltreinvaart voor 36 euro voor z'n vieren geknipt. De kapsters begrijpen er niets van dat we hier met 3 kinderen met de boot zijn.................. In ieder geval weer 'snelle' koppies allemaal.Hoe deze reis te vervolgen komt natuurlijk ook aan bod en ondertussen zijn er ook wat nieuwe inzichten (mogelijkheden) in beeld. We doen het in ieder geval rustig aan en gaan de komende dagen de idee-en laten rijpen.

Het weer is nog steeds een beetje van slag (tenminste dat hopen we...). Eigenlijk zie je dat we nu hier minder weer hebben en dat west Europa en ook Nederland nu beter weer hebben. De temperatuur is nog heel aardig (25 graden ofzo), maar er is harde oostenwind, veel bewolking en met enige regelmaat regent het behoorlijk. Gelukkig voor ons en het vanmiddag arriverend bezoek zegt het weerbericht dat het opknapt vanaf zondag.Wij gaan fijne dagen maken en rustig aan richting de hoofdstad Palma.

Adios, crew 'Mare Cognitum'