28 April 2007

'Stront van de dijk'..........

Onwaarschijnlijk blauw.....Welkom in het Mediterrane onvoorspelbare weer. Zo mooi als het weer het ene moment is, zo snel verandert het hier in een dikke windkracht 7!! Het nog niet vastgeschroefde (moest eraf voor transport van de boot en stond nog op de klussenlijst....) zonnepaneel van toch een kilo of 12, woei in een vlaag van het dek en werd (gelukkig!!) gevangen in de zeereling. Paneel zit ondertussen met 4 M6 bouten vast en kan er niet meer af. De wind zorgde ongewild voor een dag 'opgesloten' zitten. We hebben geankerd en konden met het bootje niet naar de wal. Dan ben je meteen wel een beetje opgesloten op je eigen boot. Gelukkig konden we de volgende ochtend door naar een nieuwe bestemming Baska.

Hier nog de beelden van de dolfijnen bij de boot;
We vonden nog wat foto's van onze vorige vangst; zeeanemoon, krabbetjes etc. Je kunt er de hele dag wel naar kijken.
Baska is een echt vakantieplaatsje helemaal op de zuidpunt van Krk. We voeren langs hoge bergen, die zijn echt veel hoger dan ik had verwacht. Het geeft een apart gevoel, zo dicht langs die, door de gemene harde wind, kaal geblazen rotsbulten.

Baska ligt hier nog verstild aan het water. De enige toersiten zijn nu Duits en Italiaans. Het seizoen zal ongeveer midden mei losbarsten. Gisteren heerlijk op het zandstrandje gezeten. Sjoerd weer aan de lijn aan de geitenpen en Jitse en Fenna lekker spetterend in het blauwe water. Michel zou ook even spetteren, maar toen ie er eenmaal instond was het toch nog wel heeeeel koud! Zwemmen dus nog maar even gelaten voor wat het is.

Eerst nog even geprobeerd om op de lokale wijze aan de kant te komen (met de kont naar de kant), maar de lijnen op de kant waren hiervoor tekort en het lukte ons niet want de Mare stuurt slecht achteruit en het waaide nog lekker door.Toen maar weer ouderwets langs de kant met een paar extra "stootbumpers" en hopen dat de wind niet Noordoost wordt.

Ons volgende doel is eiland Rab. Ongeveer 3 uur verder. We horen via de wereldomroep dat het in Nederland ook lekker zomers is!!! Tot later maar weer.......