19 April 2007

'Drukke week'

Michel is een week onderweg (en heeft het idee dat het al een maand is). Alle erin gestoken energie en overwonnen problemen zijn alweer lang en breed vergeten. WIj drijven met de hele familie in 'Adriaan z'n zee' (volgens Jitse en Bassie van Adriaan) en genieten!! Net als in het Carieb heb ik iedere keer als ik vanaf de kant de boot zie liggen het gevoel dat het niet waar is..................

Hier nog de beloofde foto's van het laden in Enkhuizen.

Boot in de kraan bij Neosil jachtservices (v/h de Klerk) met kraandrijver Johnny (type snelle jongen met spiegelbril, kan net zo goed een skileraar zijn).

Vrachtwagen van van de Wetering eronder, beetje breder maken en wat uitschuiven............ en
Chauffeur 'Homme' (uit Waalwijk) kan, samen met de begeleidingsauto op weg........ Ik volg ze nog een eindje op de dijk Enkhuizen - Lelystad en het moet gezegd, een prachtig gezicht!! Totale lengte transport 23m, breedte 4m, hoogte 4,20m en een totaal gewicht van 25 ton.

Fenna neemt afscheid van De Dribbels (het kinderdagverblijf) en gaat na thuiskomst in oktober gelijk door naar de lagere school. Alles prachtig versiert en natuurlijk een mooie feestmuts. Tryntsje, Mark en Liesbeth bedankt voor de fijne jaren !!
Ook Jitse neemt hardstikke leuk afscheid van school, juf Pauline, juf Marth en Yvette en zijn klasgenootjes. Hij krijgt een prachtig boekje mee met foto's en tekeningen van allemaal, zo gaat heel groep 1/2 B met ons mee. Verder hebben we van juf Pauline een hele tas met schoolwerk meegekregen zodat we Jitse zelf wat kunnen bijbrengen en hij straks in groep 3 kan instromen. We hebben dan wat problemen met de leerplichtambtenaar, van school krijgen we alle medewerking; Pancratius school bedankt!!

De boot na twee dagen hard werken weer opgetuigd in de Marina van Koper, gereed om Nell, de kinderen en Oma te ontvangen (ik had de boel aardig ruim gelukkig). De in de Marina werkende Slovenen waren erg verrast dat ik alles zelf opknapte....... kennelijk zijn ze gewend dat eigenaren van boten opdrachten geven aan de aanwezige 'service' monteurs en zelf niet veel uitvoeren (maar dan moet je wel de bijbehorende portemonnee hebben.........)

Oma Corry was met Nell en de kinderen meegevlogen. Hardstikke fijn want met 3 kinderen in het vliegtuig is geen makkie...."Opa" Ad heeft ons 's ochtends om 5 uur naar Schiphol gereden en om 9 uur stonden we op Italiaans bodem. Michel stond ons met tranen in z'n ogen al op te wachten. Eindelijk gaat het grote avontuur dan beginnen...... Nog even een cappuccino in Triest en dan door naar Koper. We hebben 5 fijne dagen gehad met Oma en nu, na wat strubbelingen bij het terugbrengen van de huurauto naar Italie, is ze weer veilig thuis. Oma verrichte overigens nog een 'heldendaad' door de in het water gevallen 'Floddertje' (Fenna) pardoes achterna te springen en haar weer, met hulp van de buurboot (Madam would you like a brandy for the shock.........), op de wal te krijgen. Papa was een boodschap doen, dus heeft alleen meegekregen dat we een kl()te loopplank hebben........... De gebeurtenis heeft wel een positieve kant in de zin dat er niemand meer 'zeurt' over het moeten aantrekken van een zwemvest.

Slovenie (bij ons voorheen erg onbekend) is een trouwens een aanrader. Het is schoon, modern, mensen spreken 2 talen, het is mooi, niet groot (ca. 1/2 Nederland), 2 miljoen inwoners waarvan maar 1000 in de gevangenis..., prachtig landschap en betaalbaar.

'Happy family' tijdens 'happy hour' in Koper - Slovenie (Sjoerd lag nog lekker een siesta dutje te doen).
Aangemeerd 'Mediterrean style'. Anker of dikke lijn voor de kop en met de kont naar de kade. Lijkt ons alleen een beetje lastig indien dikke wind in de zij (dan maar hopen op een dikke rij plastic boten naast ons............)

Piran, een prachtig (venetiaans) plaatsje met hele nauwe Middeleeuwse 'kruip-door-sluip-door' straatjes met 40 mensen wonend op 20M2..... de Campanile (klokkentoren) is een kopie van de beroemde toren in Venetie. Temperatuur hier nu circa 24 graden, veel zon en een beetje wind....
'Lekker druk' in de haven.......... Volgens ons zijn wij het enige bezoekende jacht op dit moment (terwijl de 'pilot' rept over een zeeeeer drukke haven).

Jitse en Fenna op de middeleeuwse muren welke in de heuvels rondom Piran nog hier en daar bewaard zijn gebleven. De muren zijn rond 1500 uit angst voor een Turkse inval door de toenmalige Italiaanse heersers neergezet.