06 September 2007

'Rede' wint van 'Passie'

Puerto de Andraitx, Mallorca

Hallo allemaal,

Het roer gaat om, na lang wikken en wegen (voornamelijk bij de schipper) is de knoop doorgehakt en wijzigen we de plannen die we van te voren hadden bedacht. We varen in plaats van naar het zuiden vanaf Mallorca naar het noorden, gaan uitgebreid Barcelona bezoeken en Nel en de kinderen vliegen daarvandaan 19 september naar huis. (Nel is er klaar mee................)

Michel gaat vervolgens met hulp van (lange) Bram richting La Grande Motte - zuid Frankrijk, waar de boot ergens tegen eind september weer op een vrachtwagen van 'van de Wetering' op weg gaat naar Nederland.We hebben vijf prachtige maanden gehad met een paar 'dalletjes' en eigenlijk is het helemaal goed zo. Een dikke pluim voor Nel dat ze het zover heeft gebracht, de harde wind en de hoge golven die we diverse keren op ons pad troffen gingen vaak haar grenzen te boven.Ondertussen hebben we op Mallorca een paar dagen opgevaren met Henk en Carla en Aris en Mariette, die vanuit Palma een zeilboot hebben gehuurd. Zoals afgesproken roept Henk ons via de marifoon op zodra ze gearriveerd zijn. Hun bootnaam is............ 'Lolita'............. Ik krijg het bij het antwoorden bijna m'n keel niet uit............ Het wordt voor de kinderen een hartelijk weerzien met 'ome Henk', zeker als er ook nog een kado-tje voor iedereen is meegenomen. Ook krijgen we een telefoon te leen zodat we weer met het 'Mare' 06-nummer in de lucht zijn (de nieuwe 'verbeterde' omruil telefoon van de Rabo, hield het welgeteld 2 weken uit...........). We bezoeken een mooie cala aan de westkant van de baai van Palma en worden daar s'avonds verrast doordat het enige restaurant dat er is, ondanks borden die zeggen dat ze elke avond open zijn, toch dicht blijkt te zijn. We 'graven' in de banken en vinden toch weer voldoende spullen om een heerlijke maaltijd voor 9 man bij elkaar te koken. We drinken er 'roze plonk' uit een pak bij van don Simon (van onder de euro een liter) en volgens Henk is het niet te zuipen, maar ondertussen gaan de pakken wel leeg..................De volgende morgen bij het ankerop gaan werkt de lier weer eens niet (leuke storing, zonder aanwijsbare reden de ene keer wel - de andere niet) en moeten we de ketting met de hand halen. Het weer werkt nog steeds erg mee, overdag zonnig en tegen de 30 graden, in de avond koelt het lekker af en weinig wind. We varen verder naar Puerto de Andraitx, onze laatste ankerplek voordat we gaan oversteken naar het vaste land en Barcelona. Op de 'Lolita' worden zelfs de zeilen gezet en met een sukkeldrafje drijven ze langs de zuidkust van Mallorca.Die middag halen we de electromotor van de ankerlier uit elkaar, zetten alle verbindingen weer vast en maken alles schoon. Ook na deze actie is het euvel niet verholpen en zoeken we verder om tenslotte 'plakkende' relais te ontdekken. Na een paar smeerbeurten met WD40 werkt alles gelukkig weer prima. Ook op de 'Lolita' zijn technische problemen........... de 'poeptank' zit vol en er is geen mogelijkheid tot afpompen aan de wal en ook het wegpompen vanaf de boot werkt niet...... Na wat omzetten van slangen, pompen ze de tank met de bilgepomp leeg.

Die avond gezellig met z'n allen naar de best een beetje sjieke stad, lekker eten bij een (duur) visrestaurant, ijsje toe en een romanties sfeertje................ We doen de kinderen naar bed en gaan op de Lolita 'afborrelen'. De volgende dag zullen onze wegen scheiden, wij blijven hier liggen en zij gaan terug richting Palma. Gelukkig schenkt de schipper van de 'Lolita' betere Rose.............. het komt uit glas, is 3x duurder dan don Simon en Michel proeft het verschil niet......... (maar dat is misschien beroeps deformatie). De volgende dag nog een gezamelijke koffie en dan verdwijnen Henk, Carla, Aris en Mariette aan de horizon.Wij doen lekker rustig aan de laatste dagen, prutsen wat aan boord, leren lezen en schrijven aan Jitse, (zal je school maar zijn.....)

doen wat spelletjes, zwemmen rond de boot, gaan met de bus naar een naburig dorp, doen een bar-b-q-tje ergo het lijkt wel vakantie!! Ook zijn we even druk met het organiseren van het transport van de 'Mare' en het kopen van tickets voor ons allemaal en Bram, maar we hebben vanaf de boot een prima internet verbinding, dus ook dat is redelijk snel geregeld.
(Beroemde man die buurman van ons .... auto-, wind- en wijnmerk..........)

De volgende blog komt hopelijk uit Barcelona!

Adios, crew 'Mare Cognitum'